Danny Saucedo säger att "svarting" var ett klantigt ordval. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
Filmades för en träningsblogg

Danny snackade om "svartingar"

Förra veckan bloggade Gina Dirawi om en antisemitisk bok. Nu är Danny Saucedo i hetluften. I en video på Youtube pratar Melodifestivalens programledare om "svartingar", skriver Aftonbladet.

Danny Saucedos kompis tränar på en strand. När han misslyckas med att svinga sig mellan två metalstavar på ett träningsredskap så säger Danny "det är bara svartingar som klarar det".

Filmklippet är gjort av träningsbloggen Aldrigvila.se och direkt efter kommentaren om "svartingar" försöker Danny Saucedo släta över sitt yttrande genom att säga "sådana med bättre fysik helt enkelt". Till Aftonbladet sade Danny Saucedo på måndagskvällen att hans uttalande var ett "djävligt klantigt ordval".

Sångaren har fått jobbet att leda Melodifestivalen 2013 och händelsen finns att se i ett filmklipp på Youtube.

Peter Nyrén, programbeställare för underhållning på SVT, säger så här till Kulturnytt:
– Jag tror inte att det kommer att påverka Melodifestivalen. Däremot så tycker vi att det är allvarligt, och det har lett till att vi har haft direkta diskussioner med de här personerna för att säkerställa att det verkligen är så att de omfamnar de grundläggande värderingar som man måste ha när man är programledare på SVT. Det vill säga tro på begreppet alla människors lika värde och de demokratiska värderingarna. Och det är vi egentligen inte oroliga för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista