Yohio. Foto: Christine Olsson/Scanpix
Veckans torsdagsgäst

Yohio: svenska artister är tråkiga

"Jag blir helt besatt"
6:58 min

I Japan är Yohio känd som artist, medan han i Sverige främst är känd för att han är känd i Japan. På lördag tävlar han i Melodifestivalen i Karlskrona med låten Heartbreak Hotel.

Yohio lovar att bjuda på show när han gör Melodifestivaldebut, för han tycker att svenska artister i regel är rätt tråkiga, här i Sverige har han inga direkta förebilder.  
– Jag älskar Bach och Vivaldi, de tycker jag är genier som fortfarande funkar att lyssna på. Dagens musik är skit i jämförelse, säger han.

Tycker du att svenska artister är för tråkiga på scen?
– Ska jag vara ärlig så ja. De kan spä på med lite mer show och tänka lite mer på kläder. Inte bara gå upp så där. Det skulle aldrig jag palla, då skulle jag inte se någon mening i det. Musik och utseende går hand i hand, det ska inte bara vara musik det ska vara en show. De enda svenskar som gör det riktigt bra är the Ark, för de blandar ju musik och show. Jag har alltid med mig en sminklös och en hårstylist.

Var köper du kläderna?
De syr vi upp.

Få saker är så hårdbevakade som Melodifestivalen, är du rädd för löpsedlarna?
– Nej, skriv på.

Yohio är inte rädd för vad folk tycker, han säger att han skiter i det.
– Inte ens när jag var jätteliten var det något tvivel kring vad jag ville göra. Jag har alltid skitit i i vad folk tycker. Det har inte varit något problem för mig så, jag har skitit i om folk gett kommentarer, det är vardagsmat. Jag ignorerar bara. Jag tycker inte att det är svårt faktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".