Sonys nya spelkonsol

Playstation 4 får kritik

1:36 min

Nu har Sony presenterat den nya spelkonsolen - Playstation 4. Den ska ha bättre grafik, bättre onlinespel och möjlighet att "streama" spel. Låter coolt, men PS4 får också kritik.

Playstation 4 verkar leva upp till förväntningarna, men att Playstation 3-spelen inte kommer gå att spela på den nya konsolen är en klar nackdel, tycker P3 Spels experter Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Angelica Norgren.

– Då måste man ha en PS2:a, en PS3:a och en PS4:a i stereohyllan. Varför? Det är ju jättejobbigt, säger Angelica Norgren.

Enligt Sony ska de nya spelen ha bättre grafik än tidigare - upplevelsen kommer alltså se mycket verkligare ut. Men Angelica Norgren är inte imponerad:
– Jag är alltid rädd för att ju mer avancerat det blir, desto mer riskerar vi att tappa de lite mer innovativa spelen som kanske inte alltid är de allra snyggaste, men som kanske har coola och bra idéer.

En annan ny effekt är möjligheten att - genom handkontrollen - titta på när andra spelar.

Tror du folk kommer tycka att det är roligt att titta på?
-- Ja, speciellt att den yngre generationen - typ Youtubekidsen - kommer tycka det är väldigt underhållande, säger Victor Leijonhufvud.

Susanne Möller tycker att den utvecklingen är dålig för spelandet:
– Vill man att allting ska vara uppkopplat hela tiden? Att vi är sammankopplade genom sociala medier? Kommer vi kanske bli mätta på det? Någonstans tar väl Facebook ändå slut och riktiga världen börjar.