Högskolan i Dalarna

Läraren stängs av efter rasistmail

1:30 min

"Kan Du hjälpa mohammed — han kommer nog direkt från mecka". Det mejlet skickade centerpolitikern och högskolelektorn till en student — av misstag.

– Jag blev chockad och besviken. Det är oacceptabelt, säger 23-årige Mehran Mahmoudi som fick det otrevliga svaret sedan han mejlat en fråga om kursregistrering till Högskolan i Dalarna.

Mejlet, som var menat för en annan medarbetare på skolan, skrevs av en kursansvarig lektor som också sitter i kommunfullmäktige för Centerpartiet. Han säger att mejlet var menat som ett skämt.

– Det var olämpligt och jag ångrar mig. Jag kan förstå att innehållet uppfattas som otrevligt, säger han.

Han vill inte svara på om han tycker att hans förtroende som politiker skadats:
– Jag har inte uttalat mig som centerpartist. Men jag vill inte göra någonting som kan skada en annan människa eller en organisation.

Händelsen ska nu diskuteras inom partiets distriktsstyrelse. Lena Reyier, ordförande för Centern i Dalarna, är kritisk.

– Det är helt förkastligt och absolut ingenting som Centerpartiet står bakom. Det är väldigt olyckligt och dumt, säger hon.

Mehran Mahmoudi hade just blivit antagen till kursen Idrottsjuridik vid Högskolan i Dalarna och mejlade kursansvarige för att fråga hur han skulle registrera sig.

Mehran lade upp en skärmdump av mejlet på sin Facebooksida och på torsdagskvällen hade bilden delats och kommenterats av tusentals människor.

Dalanytt/TT