Piratpartiet kan polisanmäla Rättighetsalliansen

Piratpartiet överväger att polisanmäla Rättighetsalliansen för olaga tvång. Anledningen är ett brev där Rättighetsalliansen krävt att Piratpartiet ska sluta ge The Pirate Bay internetaccess. Annars skulle de påbörja en rättsprocess mot partiet. UPPDATERAD.

Det hela började med att Rättighetsalliansen krävde att Piratpartiet skulle sluta ge The pirate bay internetacess annars skulle de ta det hela till domstol.

Piratpartiets ledare Anna Troberg tycker att Rättighetsalliansen har utnyttjat rättssystemet.
– Vi är ju väldigt upprörda över det här.
– Men varför olaga tvång?
– De använder hot om en rättslig process för att få oss att fatta ett beslut som går i en riktning som de vill.

Men Piratpartiet slapp grubbla länge för The pirate bay kom själva med lösningen att söka hjälp hos norska och katalanska piratpartierna, som nu tagit över rollen att hjälpa The pirate bay med internetaccess.

Geire Aaslid är partiledare, eller "kapten" som han själv säger, för norska piratpartiet.
– Vi har tagit över stafettpinnen från svenska piratpartiet för att vi vill skydda yttrandefriheten, och rätten att sprida information och kultur på internet utan att utsättas för censur och övervakning.

Piratpartiet tittar alltså på möjligheterna att polisanmäla Rättighetsalliansens för olaga tvång. Men Rättighetsalliansens jurist Sara Lindbäck var oberörd av Piratpartiets planer.
– Att de vill anmäla oss det står ju de fritt.