LYSSNARBERÄTTELSE #SEXTRAK

"Anmälde chefen men han fick ett bättre jobb"

Lyssnaren "Kleopatra" och flera tjejer på hennes jobb anmälde deras chef för sexuella trakasserier.
Nu klassas de som "obekväma" medan chefen blev omplacerad till en bättre tjänst. 

"Vi var flera tjejer som blev trakasserade på arbetsplatsen av vår chef. De flesta visste om det. Men ingen gjorde något åt det. Tillslut råkade vi tjejer prata med varandra om det, och då bestämde vi oss att anmäla honom. Den högre chefen omplacerade chefen, och även om han visste att jag arbetade extra på samma våning som han blev placerad till, bad den högre chefen mig att säga upp mitt extra jobb (inom samma företag). 

Och när jag berättade till en av mina kollegor att vi hade äntligen anmält chefen blev han besviken. Det första min kollega sa var - Ni har förstört hans liv! Hade ni ens anmält honom ifall han inte jävlats med er efteråt? 

Det jobbiga med hela händelsen är att vi tjejer som anmälde honom är "obekväma" på arbetsplatsen men han som trakasserade oss fick en bättre tjänst. Men han får inte ha personal under sig. Men ändå ett snäpp uppåt.

Företaget jag jobbar åt är statligt ägt, och har över 2000 anställda. De klassar sig själva som ett jämställt företag!"

Kleopatra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".