Lyssnarberättelse #sextrak

"Har sina händer runt mina bröst"

"Jag blir jätteilla till mods kan inte skrika - men är jättekränkt. En annan manlig kollega står bredvid och ser allt, J som tafsat på mig skrattar bara". Så berättar en anonym lyssnare efter vår rapportering om #sextrak.

"För ca 4 år sedan arbetade jag på en lägerverksamhet som drivs av en stiftelse för barn och ungdomar med särskilda behov, vi hade utbildningsdag och min dåvarande kollega (vi kom inte jättebra överens, vi hade kört några vändor feedback han och jag om hans hårda och vad jag uppfattade som kränkande humor, inga andra kvinnliga kollegor var utsatta för denna typ av humor.)

Vi hade ifall paus mitt i en förläsning och stod utanför lokalen, vi var flera där och han kommer fram och frågar ifall jag inte vill göra en tillitsövning- för att bjuda till svarar jag ja.

Jag ska med händerna längs med kroppen falla baklänges och han ska ta emot med sina händer på min rygg, jag faller och han tar emot jag vet inte hur men hans händer glider och han har sina händer runt mina bröst, kupade!

Jag blir jätteilla till mods kan inte skrika - men är jättekränkt. En annan manlig kollega står bredvid och ser allt, J som tafsat på mig skrattar bara och säger - jag sa aldrig att du kunde lite på mig, båda två skrattar åt mig.
Mekaniskt går jag in och sätter mig och fortsätter lyssna på föreläsningen.

Det går några veckor och J ska bli min arbetsledare. Då väljer jag att ta upp det som hände på ett handledningsmöte och hur illa jag mått efter det. Då börjar J gråta och säga "hur kan jag tro att han vill mig illa eller hur han kunde göra något sådant."

Sen blir jag hemskickad med betalt i några dagar, sen blir det möte med verksamhetschefen och en annan arbetsledare - där jag blir uppmanad att säga upp mig frivilligt och skriva på papper där jag lovar att aldrig mera söka jobb hos dem, så får jag tre månandslöner.


Jag är inte stolt över att jag inte gick vidare med det, pratade inte ens med facket - jag var rädd för att inte bli trodd och tagen på allvar!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".