Lyssnarberättelse #sextrak

"Tjejer som vill innanför min tröja"

"När jag går ut på krogen är det alltid tjejer som kommer fram och vill innanför min tröja, försöker känna på magen och bröstet." En lyssnare berättar att han blir sexuellt trakasserad på krogen. 

Efter vår rapportering om #sextrak har flera lyssnare hört av sig och berättat om sina erfarenheter. En kille, som vill vara anonym, skriver: 

"Hej.

Jag vet inte om ni tagit upp sexuella trakasserier mot män så mycket? Tror att det lätt kan "glömmas" bort. Det är faktiskt väldigt förekommande, men det pratas inte så mycket om det..
Jag tränar en hel del och är rätt så vältränad och ser väl tydligen bra ut.

När jag går ut på krogen är det ALLTID tjejer som kommer fram och vill innanför min tröja, försöker känna på magen och bröstet. De säger; du kan väl bara ta av dig tröjan?? Och försöker rycka upp den. (Tänk om en tjejs tröja hade hållits uppe så alla fick se...)
Det grabbas ju tag i rumpan några gånger per kväll. Ibland försöker tjejer (oftast på dansglovet) slinka ner en hand i byxorna och ta på, ja... 

Jag är själv ute nykter så har koll på vad jag gör och vad som händer. Ibland kan det vara riktigt jobbigt.

Som kille får jag ju höra att jag är en tönt för jag inte tycker det är "gött" att tjejer håller på så. Och det är väl så det ser ut, jag ska gilla att tjejer vill rycka av mig kläderna på dansgolvet och för att jag får så mycket uppmärksamhet, bara för att jag är kille..."

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".