1 av 2
2 av 2
Alla artister som uppträder i Melodifestivalen.

Männen laddar för Melodifestivalen

Nu förbereder sig Ulrik, David, Anton, Ralf, Sean, Robin, Kevin, Tommy, Emil, Sebastian, Stefan, Johan, Richard, Johan, Clas och - Louise för finalen i Melodifestivalen. Det är alltså bara en kvinna i årets final, vilket är historiskt. 

Christer Björkman, projektledare för Melodifestivalen, har tidigare pratat om en Loreen-effekt, han menar att minnet av henne gjort det svårt för unga tjejer i årets upplaga. 

Men Louise Hoffsten själv vill inte göra en grej av det:

– Jag har ingen aning och jag har ingen lust att gå i någon slags könskamp. Jag tror att det är ren slump faktiskt, säger hon. 

Karin Gunnarsson som är musikläggare på P3 och en av jurymedlemmarna som valde ut bidragen tycker att det är trist att det är en sådan mansdominans i finalen. 
– Det är ju skandal, det är ju jättetråkigt, jag trodde att Janet Leon skulle gå vidare. Jag tycker det är jättetråkigt att det bara är Louise som står där.

 

Fabian Asserbäck
fabian.asserback@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".