Lyssnarberättelser #sextrak

"Okända män rycker eller tar i oss"

"Jag vill inte tillbringa kvällen med att vara stridsberedd bara för att en främling med snedvridna värderingar bestämt sig för att jag kan skatta mig lycklig för att få hans sällskap". En lyssnare berättar om "slem-faktorn" på krogen.

"Jag skulle vilja berätta om slemfaktorn på krogen, det är en skala som jag och mina kompisar hittade på för att beskriva hur många gånger per kväll vi blev tagna eller ryckta i av okända män. Det var vårt sätt att försöka skämta bort känslorna så att vi klarade att gå ut igen, för under ytan av "gud vilka idioter som finns på krogen" ligger den där rättfärdiga ilskan och pyr och om man släpper ut den så vet man aldrig riktigt vad som kan hända. Man kanske brister i gråt, börjar vråla om vad respekt är för något eller kanske till och med smackar till den aktuella slemtratten.

Själv blev jag väldigt bra på att knuffas. På dansgolvet stod vi alltid mitt emot varandra för att hålla koll på vad som hände bakom den andra och jag blev expert på att reagera direkt med en knuff i sagda slemtratts bröstkorg, en knuff med öppna händer som bara var såpass hård att han backade något steg men ändå fattade vinken. Om vi stod still nära baren och lyssnade på band på scenen var det inte ovanligt att jag kände en arm runt axlarna eller att någon tog tag i min hand och ryckte i den, som för att tvinga mig att följa med. En knuff och de gick, men inte utan att klaga lite eller ge fingret. 

En gång fattades inte vinken över huvud taget, fast jag högljutt bad honom sluta ta på mitt hår (jag är snaggad och dessa idioter tycker sig ha rätt att ta på det för att etablera kontakt för det är ju ett harmlöst ställe liksom...) och backa från det lilla lilla utrymme som jag och min kompis trängts in på vid bardisken. Jag fick till slut be bartendern om hjälp, en stor muskulös kille med hjärtat på rätta stället som stått och varit beredd på att ge sig in i diskussionen så fort som jag vände mig till honom.

Jag går inte ut längre, inte på samma sätt som jag gjorde förut. Jag vill inte tillbringa kvällen med att vara stridsberedd bara för att en främling med snedvridna värderingar bestämt sig för att jag kan skatta mig lycklig för att få hans sällskap. Jag borde inte behöva vara stridsberedd! Det borde inte behöva finnas en slemfaktor-skala."

 Mvh Constance

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".