Ingen fotbollsfest när Sverige möter Irland

Erkan Zengin förvånar mest
1:07 min

I dag presenterade Erik Hamrén truppen som ska möta Irland den 22 mars. Till skillnad från träningsmatchen mot Argentina för ett par veckor sedan, säger Hamrén att det här inte kommer bli någon fotbollsfest.

– Jag förväntar mig en tuff match, en match mot ett lag med ett stort hjärta, säger Erik Hamrén.

Det som kanske var mest uppseendeväckande med valet av spelare var Alexander Gerndt, som tidigare är dömd för misshandel och som har varit avstängd från landslaget.

– Jag har full respekt att folk har synpunkter på det. Inför varje samling tar jag ut de spelare som jag känner är bäst just nu. Och jag kände att det var läge att plocka med Alexander här, säger Erik Hamrén.

Förutom de självklara spelarna som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson, så var Erkan Zengin den som flest reagerade på. Han spelade i Hammarby förut, men är i Turkiska ligan nu, och har bara spelat landslagsmatcher för U21 tidigare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".