Alexander Gerndt är tillbaka i landslaget. Foto: Anders Hellgren/Scanpix

Åsikter går isär om dömde Gerndt

"Det känns inte moraliskt riktigt"
9:36 min

Alexander Gerndt är tillbaka i landslaget. Men Fotbollförbundets beslut har fått kritik, då Gerndt dömdes för misshandel på sin exfru för drygt ett år sedan.

– Det talas mycket om att man ska få en andra chans, det tror jag också på. Men när det handlar om att representera landslaget vill jag att det ska kännas moraliskt riktigt, och det tycker jag inte att det gör i det här fallet, säger fotbollsbloggaren Elena Lövholm.

Men den före detta allsvenska tränaren och spelaren Nettan Hofling tycker inte att någon annan ska agera domstol. Enligt henne har Gerndt tagit sitt straff och därför ska han få spela:
– Vi måste kunna förlåta honom för det han har gjort, även om jag är mot våld och misshandel, säger Nettan Hofling.

Det är svårt att säga vad som är rätt eller fel, menar Kalmar FF:s spelare Henrik Rydström. Och trots att man som fotbollsspelare blir en förebild för unga så kan man inte alltid styra sitt beteende efter det.

– Jag försöker frånsäga mig ansvaret att ungdomar ser upp till mig och kanske agerar efter mig. Det är föräldrarnas ansvar. Men det finns gränser, här pratar vi om hustrumisshandel. Frågan är ju var Fotbollförbundet ska dra sin gräns och vilket ansvar de har, säger Henrik Rydström.

P3 Nyheter

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".