1 av 2
Bild från "Call Girl". Källa: Nordisk Film.
2 av 2
Mårten Palme. Foto: Scanpix.

Call Girl klipps om

Mårten Palme: "Överraskad att de ville göra det"
1:23 min

UPPDATERAD. Den omtalade filmen "Call girl" klipps nu om efter påtryckningar från familjen Palme. En scen där en person som påminner om Olof Palme har sex med en prostituerad görs om.

Nu har de kommit överens. Filmskaparna ska klippa bort en stor del av den omstridda scenen från hotellrummet. Och familjen har godkänt den nya versionen, säger Mårten Palme.

– Nu har vi ju fått dem att klippa bort den scenen där den brottsliga handlingen ingår. Då utgör den inte längre ett förtal, säger Mårten Palme.

Trodde ni att de skulle klippa om den?
– Nej, jag var faktiskt överraskad att de ville göra det, säger han.

Även filmskaparna är nöjda med lösningen:
– Det är väl en jättebra lösning. Vi är lättade att den här frågan är utraderad så att filmen kan få leva sitt liv som film utan att behöva debatteras med den här utgångspunkten, säger filmskaparnas advokat Poa Strömberg.

Lars Viklund, familjen Palmes juridiska ombud, säger till Dagens Nyheter att man också har träffat en överenskommelse som innebär att ansvariga för filmen "förklarar att det inte finns någon grund för att påstå eller antyda att statsminister Olof Palme haft någon sexuell förbindelse i anknytning till den så kallade bordellmamma-affären".

Det var i december förra året som den forne statsministerns äldste son Mårten Palmes advokat lämnade in en förtalsanmälan till Justitiekanslern (JK), som dock avslog ansökan. Mikael Marcimain har flera gånger förnekat att filmen skulle peka ut Olof Palme.

Den nya versionen kommer få vidare spridning på bio, dvd och i tv.

TT Spektra / Ekot / P3 Nyheter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".