Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Musikutbildningarna stannar i Hultsfred trots festivalflytten

Student: "Jag känner mig lurad och blåst"
1:39 min

Hultsfred ska fortsätta ha en stark musikprofil och utbildningarna och andra satsningar ska inte påverkas av festivalens flytt, enligt Linnéuniversitetet och Campus Hultsfred.

Studenterna Sofie Koutuaniemi och Oskar Larsson är däremot skeptiska till om det kommer fungera:
– Jag känner mig lurad och blåst på något vis. Det är en av anledningarna till varför man väljer utbildningen – att man känner att den har bra kontakter, säger Sofie Koutuaniemi.

– Förhoppningsvis flyttas väl vi också – kanske inte till Sigtuna, men till Kalmar. Jag ser ingen anledning till varför vi ska vara här ute i Hultsfred nu.

Linnéuniverstitets treåriga utbildning Music and event management har den första halvan av utbildningstiden förlagd till Hultsfred.

Programansvariga Henrik Lindström säger till P4 Kalmar att de inte påverkas negativt av beslutet från FKP Scorpio att flytta festivalen, som bara är en del av det musikliv och det kontaktnät som gör Hultsfred till ett självklart ställe att finnas kvar på.

– Våra mångåriga samarbeten med Rock city och Campus Hultsfred, Svenskt rockarkiv, Rookiefestivalen och Hultsfred calling påverkas inte alls av detta utan fortgår oförändrade, säger Henric Lindström som välkomnar nästa läsårs studenter till Hultsfred i höst.

Även Campus Hultsfreds ansvariga Per Kågefors är optimistisk om framtiden:
– Vi tänker nog på alla sätt vi kan fortsätta samarbetet med FKP Scorpio, även om de inte är på plats med sin festival i Hultsfred.

P4 Kalmar
nyheter.kalmar@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".