Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Anmäld för falska porrfakturor - motanmäler

Nu tar historien om de falska porrsurffakturorna en ny vändning. Skåneföretagaren som äger företaget bakom fakturorna motanmäler nu alla som anmält honom.

Anmälningar om falska porrsurffakturor har rasat in till polisen i Blekinge. Fakturorna har skickats ut över landet från ett företag i Ronneby.

Mannen bakom företaget säger att han inte kan förstå hur det kan ta nio månader att utreda, för det var då de första anmälningarna kom till polisen i Malmö. Och han anser att det finns bevis för att alla som fått fakturor verkligen porrsurfat.

Anmäls fortfarande
Sedan dess har det kommit över tusen anmälningar till polisen i Kalmar och lika många till polisen i Blekinge, där det fortfarande droppar in omkring fem anmälningar om dagen.

Och företagaren anser att han borde fått säga sin mening, eftersom polisen från början känt till att det var hans företag som stod bakom.

Inget förhör
Åklagaren Bo Birgersson i Malmö har inte tid att ställa upp på intervju, och säger att eftersom han inte blev utsedd till förundersökningsledare förrän för två veckor sedan kan han inte uttala sig om varför mannen bakom företaget inte blivit kallad till förhör, men att han kan bli det framöver.

Sätta press
Så för att sätta press på polisen har företagaren nu börjat individuellt motanmäla var och en som anmält honom.

Då för att olagligt ha laddat ner upphovsrättsskyddat material när de kollat på porrfilm i mobilen.

Nyheter P4 Blekinge

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".