Foto: Ahn Young-Joon/Scanpix

Sydkorea sätter hårt mot hårt mot Kim Jong-un

"Hoten från Nordkorea vildare än någonsin"
7:39 min

I lördags förklarade Nordkoreas ledare Kim Jong-un att de befinner sig i ett krigstillstånd med grannlandet Sydkorea och att han beodrat högsta beredskap på deras krigsrobotar. Nu har Sydkoreas president Park Geun-Hye meddelat att de kommer att slå tillbaka hårt mot varje provokation från grannen i norr.

I måndagens program berättade med Daniel Remnerth, som pluggar i Seuol, att Nordkoreas hot inte får särskilt mycket uppmärksamhet i Sydkorea, men att myndigheterna har gått ut och informerat om hur invånarna ska skydda sig om det skulle bli en attack.

Sveriges radios Asien-korrespondent, Nils Horner, som är på väg till Sydkorea, påpekade att Nordkorea faktiskt har attackerat sydkoreanskt territorium så sent som för tre år sedan.
Faran i dagens situationen är att Nordkoreas ledare Kim Jong-un fortfarande är ny och att ingen vet exakt hur han tänker. Det som skulle kunna förvärra konflikten är också om USA blandar sig i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".