1 av 2
Manifestation för Amina som protesterade mot islamism men som i dag lever gömd. Foto: Arash Mokhtari/P3 Nyheter
2 av 2
Foto: Arash Mokhtari/ P3 Nyheter

Manifestation för Amina i Tunisien

Aktion för Amina utanför tunisiska ambassaden i Stockholm
1:25 min

I dag manifesterade människor i flera länder för Amina i Tunisien som lever under dödshot för att hon lagt upp en topless-bild på sig själv.

19-åriga Amina skrev "fuck your morals" på sin nakna överkroppen och la upp bilder på sig själv för att protestera mot kvinnoförtryck i Tunisien. Nu lever hon under dödshot i Tunisien.

För att stödja henne har den feministiska organisationen Femen utsett den 4 april till internationell dag för att rädda Amina. Runtom i Sverige och världen är det därför aktioner för att stötta henne.

Utanför tunisiska ambassaden i Stockholm har ett tjugotal människor samlats för att stötta Amina. De lämnnar ett brev till den tunisiska ambassadören, om kvinnors rättigheter.
– Jag är här för att stödja Amina och hennes mål, säger Mahin Alipour som kommit till manifestationen utanför ambassaden. Hon håller upp bilder på Amina, skriker i en megafon samtidigt som en kvinna i bakgrunden klär av sig topless. Agga, som hon heter, säger att hon är där "to support Amina, to support women, that's why I stand here topless today".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".