Facebook vill flytta in i din mobil

0:50 min

Det blir ingen Facebookmobil, det ryktet var överdrivet. Istället satsar grundaren Mark Zuckerberg på att Facebook ska byggas in i androidtelefoner med nya tjänsten "Home".

–  It´s a family of apps and you can install it and it becomes the home of your phone. So we are calling this “Home”, sa Facebooks grundare Mark Zuckerberg på presskonferensen på torsdagskvällen.

Poängen med nyheten är enligt Zuckerberg att en smarttelefon kan bli personlig, i den meningen att det som syns när man tittar på den är den personliga Facebooksidan, inte en samling appar med olika ingångar.

Vid presentationen av nyheten hävdade han att det är vanligt att titta på sin telefon hundra gånger om dagen.

Marknadsföringen går ut på att det med den nya applikationen ska gå snabbare att komma direkt till de människor man har kontakt med via telefonen, genom samtal, textmeddelanden, bilder, chattar och så vidare.

Facebook, som har 680 miljoner användare, hoppas förstås tjäna mer pengar med den nya applikationen som kommer att gå att ladda ner från och med 12 april på vissa telefoner, men kommer så småningom att kunna användas för alla androider, enligt Zuckerberg.

Inger Arenander, Washington

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista