1 av 2
2 av 2
Claudio Skubla är kommunikationsansvarig på taxiförbundet. Foto: Hugo Rennéus/P3 Nyheter

Två gripna efter taxichaufförs död

"Känner för hans familj och hans kollegor"
1:20 min

En taxichaufför avled i natt efter någon form av bråk i Bergshamra i Solna. Två män är gripna och åklagare har beslutat inleda en förundersökning om dråp, men det är enligt polisen än så länge oklart vad som orsakat taxichaufförens död.

– Jättetrist. Det är tråkigt, och jag känner för hans familj och hans kollegor. Att jobba på ett bolag som drabbats av det här, säger Claes Brolinsson som själv kör taxi - och reagerade starkt när han hörde vad som hänt.

Det var vid klockan 24 i natt som taxin stannade vid Bergshamra i Solna. Vad som exakt hände efter det - är det ingen som vet riktigt än. Men två killar - 24 och 27 år - är misstänkta för att vara inblandade i ett bråk som ledde till att taxichauffören dog.

– Först blev jag förstås chockad och tänkte: nej, hur kan detta hända?, säger Claudio Skubla jobbar på Taxiförbundet.

Han berättar att taxibilarna är utrustade med ett överfallslarm och oftast också övervakningskameror.

– Skyddskamerorna tar ett antal bilder per betald resa, så att säga. Om något händer ska man kunna gå tillbaks och ha dokumentation på vem som är förövaren, Claudio Skubla.

Enligt polisen tryckte aldrig taxichauffören i natt på överfallslarmet. Men han hade en övervakningskamera igång. Och nu hoppas polisen på att bilderna från den ska vara till hjälp.

Men våld och hot mot taxichaufförer är ovanligt, säger Claudio Skubla, och har minskat dom senaste åren.

Så dom medel som finns är ändå tillräckliga för att skydda taxichauffören och kunna utreda brott?

– Uppenbarligen inte i det här fallet. Men den information vi har fått visar ändå att det minskar kraftigt, säger Claudio Skubla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".