Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Tim "Avicii" Bergling. Foto: Marc Femenia och Barry Brecheisen / Scanpix.

Björn och Benny i unikt samarbete med Avicii

0:58 min

När Europa vänder blickarna mot Sverige när Eurovision Song Contest drar igång kommer de bevittna en unik världspremiär. SVT har tagit till två helt olika generationer av svenska hitunder för att göra öppningsnumret.

Abba-legenderna Benny Andersson och Björn Ulvaeus gör öppningsmusiken till finalen den 18 maj tillsammans med Avicii. Låten heter "We write the story" och är så hemlig att de på SVT inte ens vill vissla på den för Metros reporter.

– Vi vill knyta ihop svensk musiks framgångar som började med att Abba vann Eurovision Song Contest för snart 40 år sedan med det som just nu ligger i framkant, säger SVT:s exekutiva producent Martin Österdahl till Metro.

Björn och Benny och Avicii är ett ”dream team” enligt SVT. Och Martin Österdahl är tydlig med att det inte kommer låta som ABBA á la 2013:
– I mitt tycke står den sig i all tänkbar konkurrens. Det är ett jättevackert och bra stycke som kommer att skänka glädje till många.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista