1 av 2
2 av 2
Gina, Kodjo och Jason i Musikhjälpen 2012. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Musikhjälpen 2013 från Göteborg

0:55 min

UPPDATERAD. Den sjätte upplagan av Musikhjälpen blir i Göteborg. Det är inte första gången som Göteborg blir värdstad, detta blir tredje gången som de två möts.

– Det ska bli jättekul att återvända till Göteborg. De har varje gång tagit emot Musikhjälpen med öppna armar. Det härliga engagemanget hos de unga göteborgarna kommer säkerligen att smitta av sig på övriga landet, så att Musikhjälpen i år når nya höjder, säger Robert Frisk, projektledare.

Vilka som blir programledare, var glasburen ska placeras och vilket som blir årets tema blir inte känt förrän till hösten. Tidigare insamlingar har handlat om tillgång rent vatten, alla flickors rätt att gå i skolan och stoppa malaria.

Första gången Musikhjälpen arrangerades i Göteborg var 2009. Då samlade göteborgarna tillsammans med resten av Sverige in 5,7 miljoner kronor till kampen för att stoppa malaria. Musikhjälpen återvände till Göteborg 2011 och samlade in 18,1 miljoner kronor till alla flickors rätt att gå i skolan. Nu när Musikhjälpen åter intar Göteborg blir det tredje gången gillt.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, Din gata, Metropol, SVT Play och stora delar också i SVT2. Den sjätte upplagan av Musikhjälpen äger rum 9-15 december.

P3 Nyheter

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista