Internationell fotboll

Razzia mot italienska klubbar

"Är inte förvånad"
1:02 min

Italienska finanspolisen har beslagtagit dokument från flera fotbollsklubbar i Serie A och Serie B i relation till en skattehärva rapporterar Gazetta dello sport.

Det är åklagarmyndigheten i Neapel som utreder misstänkt skatteflykt, penningtvätt och falska fakturor. Av de 41 berörda klubbarna spelar 18 i Serie A.

Två av klubbarna det gäller är Lazio och Juventus, skriver nyhetsbyrån Reuters. Klubbarna har valt att inte kommentera händelsen.

Även några utländska klubbar ingår i utredningen. De klubbarna är inte namngivna. Polisen var ute efter att beslagta kontrakt och dokumentation kring relationerna mellan spelare, agenter och klubbar. Åklagarna är framförallt ute efter kontrakt som har med agenterna Alejandro Mazzoni och Alessandro Moggi, före detta Juventusbossen Luciano Moggis son.

Marcus Birro, serie-A-expert och journalist på Expressen, är inte förvånad över dagens händelser.
– Det är ju en fortsättning, 2006 öppnade man dammluckarna och sen har det stått och runnit ut vatten sen dess.

Han syftar på skandalen 2006 då ett gäng klubbar flyttades ner efter att ha manipulerat matchresultat. Trots att många suckar tycker han att det är bra att det kommer upp till ytan.

– Ja, jag tycker någonstans att det är bra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".