"Jag har aldrig medvetet dopat mig och vi har startat en intern undersökning och vi samarbetar med myndigheterna för att ta reda på hur det här har gått till", skriver Asafa Powell i ett brev. Foto: Scanpix.

Powells tränare gripen

Sprinterstjärnan Asafa Powell fortsätter hävda sin oskuld efter att ha testat positivt för dopning. Nu har jamaikanens fystränare, som Powell pekar ut som den som gett honom de förbjudna substanserna, gripits. Det rapporterar Jamaica Gleaner.

I går briserade flera dopningsbomber inom friidrottsvärlden. Först nyheten att världens snabbaste man i år, amerikanen Tyson Gay,Kort där efter att även fem jamaicener fastnat i dopningskontroller. Bland dem

Powell själv bedyrar sin oskuld. "Jag har aldrig medvetet dopat mig och vi har startat en intern undersökning och vi samarbetar med myndigheterna för att ta reda på hur det här har gått till", skrev han i ett

Han fortsatte sedan att försvara sig i media. 

– Jag är det inte nu, och jag har aldrig varit en fuskare, säger han enligt TT. 

Nu står det klart att Asafa Powells fystränare gripits i sin bostad i Italien, enligt uppgifter till jamaicanska tidningen Jamaica Gleaner. Tränaren ska ha bott tillsammans med Powell och kan ha försett honom med tillskott som bidragit till den förre världsrekordhållarens positiva dopningstest. Tidningen skriver också att samma tillskott kan ha nått Sherone Simpson som även hon testat positivt.

På Asafa Powells officiella twitterkonto går att läsa att "den person som gett Asafa de förbjudna substanserna nu utsatts för en husrannsakan".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".