Jurymedlem i Zimmerman-rättegången Maddy berättar nu att hon ville få honom fälld. Foto: Donna Svennevik/Scanpix

Jurymedlem: "Zimmerman kom undan med mord"

"står fast vid beslutet på grund av lagen"
1:06 min

"Jag känner att jag tvingades bli delaktig i mordet på Trayvon Martin". Så säger nu en av jurymedlemmarna i George Zimmerman-rättegången som nu talar ut för första gången.

– George Zimmerman kom undan med mord, men du kan inte komma undan Gud, säger den jurymedlem i George Zimmerman-rättegången som tidigare bara varit känd som B29.

För första gången talar hon nu ut om sin kritik mot domen i en tv-intervju med ABC News. 

Jurymedlemmen som bara gått ut med namnet Maddy var den enda av de sex i juryn med en etnisk minoritetsbakgrund. Hon beskriver sig som svart latinamerikan och säger att om hon hade stått på sig och följt sin övertygelse hade hon varit den som gjort juryn oenig.

Det hade gjort rättegången ogiltig och resulterat i en ny rättegång med en ny jury.

– Jag står fast vid beslutet på grund av lagen, men om jag hade stått fast vid mitt hjärtas beslut hade han varit skyldig.

Maddy säger i intervjun att hon efter nionde timmen på andra dagen av diskussioner kring bevisen kom fram till att de inte räckte för att fälla George Zimmerman för mord, enligt Floridas lagar. Och domen är något som hon fortfarande mår dåligt över.

– Det är svårt för mig att sova, det är svårt för mig att äta. Jag känner att jag tvingades bli delaktig i mordet på Trayvon Martin. Trayvon Martin kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".