Olycksbussen upp och ner efter raset från viadukt. Foto: Salvatore Laporta/Scanpix.

Många döda efter bussolycka i Italien

1:34 min

I en bussolycka i södra Italien har minst 38 människor omkommit, uppger italienska medier. Italienska myndigheter undersöker nu vad som kan ha orsakat olyckan.

En italiensk tv-kanal visar bilder från olyckplatsen efter den dödliga busskraschen i natt. Räddningsarbetet pågick till sent på morgonen i den otillgängliga ravinen under en viadukt nära Avellino i södra Italien.

Då och då uppmanades räddningspersonalen till tystnad för att lyssna efter tecken på liv.

– Vi tog först ut de överlevande som fastnat och kunde först sent på morgonen ta ut de döda kropparna, sa Alessio Bararulo som ledde räddningsarbetet på plats.

Bussen ska ha kolliderat med flera bilar innan den kraschade in i viaduktens skyddsräcke. Räcket brast och bussen störtade omkring 30 meter ner i ravinen.

När man ser den totalkvaddade bussen bogseras är svårt att tro att någon kunde överleva. Men elva personer ska ha förts till sjukhus, varav tre barn. Tillståndet uppges vara kritiskt för samtliga, uppger italienska nyhetsbyrån Ansa.

Efter chocken kommer nu frågan om vad som orsakade olyckan. Polisen har inlett en undersökning och utesluter i nuläget varken ett fordonsfel eller att olyckan kan ha berott på föraren.

Busschauffören avled vid olyckan och hans kropp ska nu undersökas efter spår av alkohol och droger.

Enligt ögonvittnen ska ena backdäcket ha explodera, rapporterar italienska medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista