The Home Office, som ansvarar för migrationsfrågor, laddade upp bilder från husrannsakningar igår. Foto: Twitter.

Brittiska migrationsverket twittrade rädbilder

1:06 min

Brittiska Migrationsverket får kritik för att ha visat bilder på Twitter på gripanden av personer som misstänkts ha jobbat illegalt i landet, skriver tidningen The Guardian.

Det var efter en samlad insats igår som Brittiska Home Office, som ansvarar för migrationsfrågor, laddade upp bilder på Twitter på några av de 139 personer som greps och som misstänkts ha varit och jobbat i landet illegalt.  
- Dagens operation demonstrerar det arbete som vi utför hela tiden mot svartarbete, där vi riktar in oss på arbetsgivare som anställer personer som inte har någon rätt att jobba här. Vi fångar dem och lagför dem med stränga straff, säger Mark Harper, migrationsminister i Storbritannien..

Myndighetens twittrande av insatsen har  kritiserats i ledarsidor och på twitter där insatsen kallats för dystopisk och en brittisk variant av boken Hunger games.
Kritiken kommer i svallvågorna av en annan kritiserad regeringskampanj där reklamskyltar med texten ”Åk hem, eller riskera att bli gripen” visats upp i områden med mycket etnisk mångfald, för att få papperslösa att lämna landet frivilligt.


Men myndigheten säger att man inte vill be om ursäkt för att man följer lagen och att man vill visa upp sitt arbete för att avskräcka andra från att anställa papperslösa.
- Arbetsgivare som anställer illegala migranter kommer försvåra det för legitima företag, vilket naturligtvis är fel. Det är också troligt att de utnyttjar arbetarna, säger migrationsminister Mark Harper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista