Thaimassörer har tröttnat på sexförfrågningar. Foto: Scanpix.

Thaimassörer plågas av sexuella förfrågningar

Får ofta frågan om att avsluta med "happy endings"
1:34 min

Thailändska massagesalonger får ofta frågor från kunder om sexuella tjänster och om att ge så kallade "happy endings". Nu har det startats ett projekt för att hjälpa de som masserar att polisanmäla kränkande händelser. Men också för att lokalisera var det kan förekomma prostitution.

En thaimassagesalong erbjuder olje-, fot- eller thaimassage. Ändå finns det kunder som besöker salongerna och frågar om de kan få avsluta massagen med sex - eller "happy ending", som det också kallas.

När P3 Nyheter besöker en thaimassagesalong i Stockholm är det svårt att få massörerna att prata om ämnet. Det gäller även de salonger som vi ringer runt till. Alla salonger är i vilket fall tydliga med att det inte förekommer något sex på deras salong.

I Malmö har flera thaimassagesalonger fått nog efter förfrågningar om sex. Därför har Malmö Stad startat ett projekt för att ge stöd och hjälp till de som masserar. Sandra Eliasson jobbar på råd- och stödteamet för sexuella tjänster och är en av dem som tagit fram projektet:

– Kvinnorna som arbetar på de här salongerna har kunnat bekräfta att de ofta får frågan om att utföra sexuella tjänster. Och att de upplever ett obehag i det.

Förutom att hjälpa de tjejer som får de här frågorna att, till exempel, kunna polisanmäla kränkande händelser, så ska projektet också lokalisera om och på vilka salonger som det kan förekomma prostitution.

Granskningar från olika medier har tidigare visat att det faktiskt är så på flera salonger. Och Sandra Eliasson har sett att det pratas om prostitution i samband med salongerna:

– Vi har ju upptäckt att det förekommer diskussioner på internet om hur man får tag på sex på thaimassagesalonger, och det diskuteras olika råd kring hur man ska gå till väga. Så vi fick uppfattningen om att det förekommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".