Arrangören Charlotte Rudenstam berättar om festivalen som pågår just nu. Foto: Emil Svensson/Sveriges Radio.

Hitta dig själv på sexfestival

1:30 min

150 människor har samlats för att utforska sin egen och varandras sexualitet på Sexibilityfestivalen på norra Öland. Enligt arrangörerna så handlar festivalen om mer än bara sex, och förhoppningen är att besökarna ska finna sig själva under festivalens fem dagar.

Festivalen arrangeras av makarna Charlotte och Alexander Rudenstam. Den röda tråden är kärlek och närhet, där besökarna får lära sig mer om sin egen sexualitet genom workshops och kurser.

– Den här festivalen handlar mycket om att vara närvarande. Att våga vara här och känna livet i sig. Och att våga testa sina gränser, säger Charlotte Rudenstam.

Älskar i gräset

Från ett tält hörs män och kvinnor skrika till tonerna av klassisk musik. Charlotte Rudenstam berättar att det är en workshop där man skriker ut sin frustration och skam.

Lite längre bort vigs ett ungt par i en hedninsk ceremoni, inspirerad av vikingatiden, samtidigt som ett ungt par älskar i gräset. Enligt Charlotte Rudenstam så finns det ett tabu kring sex som gör det svårt att hitta en plats att arrangera festivalen på.

– Jag jobbar ju mycket med både sex och skam. Och då har människor bilder i huvudet vad det handlar om. De tänker så här att det här är rena swingersgrejen där folk är inne och knullar i ett tält.

– Men det är inte riktigt så det går till, säger Charlotte Rudenstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista