William Spetz fortsätter sin webbserie i höst på SVT. Foto: Leif R Jansson / Scanpix

Många dokusåpor i SVT i höst

1:22 min

Flera matprogram, en arg doktor och döden. Höstens tv-utbud är brett visade det sig i dag när SVT presenterade sina satsningar.

En av höstens satsningar är Alla är fotografer med Henrik Schyffert och Johan Rheborg som jagar den perfekta bilden.

SVT kommer dessutom visa flera dokumentärer, bland annat om Anna Lindh och David Bowie. Dessutom fortsätter de satsa på webb-tv, bland annat med William Spetz och hans Williams lista.

– Det är så himla kul med säsong två för vi har tagit allting vi inte hann eller kunde göra på grund av tidspress i säsong ett har vi gjort i säsong två. Jag går ju i teater och älskar att skådespela och jag har verkligen fått gjort det i säsong två. Just för att avsnitten är längre och sen är det en följetongserie på ett annat sätt, säger William Spetz.

Men trots bredden i programmen känns formen igen i många av dem eftersom de är dokusåpor.

– För 10-15 år sen när realityberättandet kom då trodde vi ju att det var en liten trend som skulle gå över, men det har blivit en helt egen genre. Så väntar man på att den ska försvinna och ersätta med någonting nytt så väntar man nog förgäves, säger Annie Wegelius programdirektör på SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista