Foto: Ulf Palm/Scanpix

Lundsbergselev brännskadad efter nollning

Skador betecknas som lindriga
0:52 min

En elev på internatskolan Lundsberg misstänks för att ha fått brännskador under en nollning.

– Det kommer till polisens kännedom genom att vi kallas till Karlskoga lasarett med anledning av att en pojke har förts dit med brännskador på överkroppen,  säger polisens presstalesman Tommy Lindh.

Det var under lördagen som polisen fick reda på att en elev nollades på ett sånt sätt att han fick brännskador. Polisen misstänker att han blivit utsatt för grov misshandel. Polisen säger att de vet hur eleven fick skadorna, men vill inte berätta det just nu på grund av förhör som ska hållas. Enligt uppgifter från Skolinspektionen har eleven bränts med ett strykjärn.

– Trots att han har bollats mellan olika sjukhus under helgen så är hans skador ändå att betecknas som lindriga, säger Tommy Lindh.

Nio personer är misstänkta för att ha deltagit i misshandeln.

Det här inte första gången som Lundsberg haft problem med att elever skadar varandra på skolan. Polisen har utrett misshandel tidigare men då las förundersökningen om misshandel ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".