Pingis Hadenius. Foto: Nina Sundén

"Ta makten över din ekonomi och bli lycklig"

Pingis Hadenius: "Jag köper hellre aktier än en klänning"
14 min

Natalia Kazmierskas torsdagsgäst är finanskvinnan och civilekonomen Pingis Hadenius. Hon har precis släppt boken "Economista" tillsammans med Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella. Boken handlar om hur man speciellt som kvinna ska ta makten över sin ekonomi.

– En "economista" tar makten över sin ekonomi och får ett roligare och rikare liv. Mer pengar över gör att man kan nå sina mål och drömmar, säger Pingis Hadenius.

– Pengar är en så stor oro för många, och skapar problem vi kallar för finansiell stress. Räcker pengarna? Har jag ett jobb i morgon? Pengar skapar bråk och osäkerhet.

Att boken vänder sig till just kvinnor förklarar Pingis Hadenius med att boken tar upp saker som kan bli kvinnofällor.

-- Kvinnor står till exempel för en större andel obetalada sms-lån än män. Vi tar bland annat upp hur man undvikar impulsköp som inte är lika vanliga hos män. Många kvinnor lämnar också över frågor om sparande, investeringar och lån. De lägger ofta över hanteringen av pengarna till en man.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".