Så här såg det ut då Skellefteå AIK och Jimmy Ericsson vann guldet i år. Foto: Bror Persson / Scanpix

"Skellefteå vinner SM guld igen"

1:02 min

I dag hölls upptaktsträffen inför starten av Svenska hockeyligan - SHL. Och om man får tro spelare, tränare och journalister så är det Skellefteå som tar guldet även nästa år.

Jimmie Ericsson är lagkapten i Skellefteå:
– Det är ju inte så jättekonstigt egentligen, vi har fått behålla större delen av vår trupp och vi vann förra året, säger Jimmie Ericsson.

I dag träffas spelare, tränare och journalister i Stockholm inför att Svenska hockeyligan, SHL, drar igång på lördag.

Dagen går ut på att varje lag får berätta om sina tankar inför kommande säsongen och så tippar journalisterna och experterna vilket lag som vinner guldet.

Det är inte bara tippningen som visar Skellefteå, även lagen själva ser dem som sin största konkurrent. Och Jimmy Ericsson vet att det kommer vara jämnt det här året.
– Det var otroligt små marginaler som tog oss till slutspelet och till SM-guldet. Men förhoppningsvis kan vi ta oss dit igen.

Men det är ingen lätt utmaning för ett lag att vinna hockeyligan två år i rad, säger radiosportens expert LG Jansson:
– Det är kolossalt svårt, man blir ju jagad. Och samtidigt som man är jagad så har man förväntningar på sig. Däremot har Skellefteå, som är jagade nu, stora möjligheter. De har ett så otroligt fint spelarmaterial. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista