Foto: Carolyn Kaster Scanpix

Vladimir Putin retar USA:s regering

4:52 min

I en av USA:s största tidningar, The New York Times, skrev igår Rysslands president Vladimir Putin en debattartikel om Syrienfrågan. Artikeln riktades direkt till det amerikanska folket och har retat upp flera amerikanska politiker.

Syrienfrågan är just nu ett hett ämne i amerikansk politik och den senaste tiden har det diskuterats huruvida en militär attack mot landet kan vara aktuell. Rysslans president, Vladimir Putin, är emot en amerikansk militär insats vilket han också uttryckte i en debattartikel i en amerikansk tidning igår.

Från flera håll har det kommit reaktioner på Putins val att uttrycka sina åsikter direkt till den amerikanska befolkningen i debattartikel istället för att rikta sin kritik direkt mot Obama och den amerikanska regeringen.

Sveriges radios korrespondent i Moskva, Maria Persson-Löfgren, beskriver händelsen som att "det är lätt absurt att man kommer med en debattartikel samma dag som USA:s och Rysslands utrikesministrar ska sitta i möte".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista