Namrata Bajpai säger att det är långt ifrån alla platser i Indien som är otrygga för tjejer. Men hon brukar ändå ha en burk pepparspray i väskan för säkerhets skull. Foto: SR
Dödsdomar efter våldtäkt i Indien:

"They deserved it"

7:24 min

Den uppmärksammade våldtäkten i Delhi i december förra året var en skam för hela Indien, säger 25-åriga indiskan Namrata Bajpai. Hon tycker att våldtäktsmännen som i dag dömdes till döden fick det straff de förtjänade.

I Korrerapporten berättar Namrata också att det finns platser i Indien dit hon som ung tjej inte kan gå - och att hon alltid har en burk pepparspray i väskan. Samtidigt är sexuellt våld mot kvinnor ett problem som inte alls finns i hela Indien, säger hon.

Hon säger också att det här var ett så allvarligt brott att de förtjänar straffet, och att hon lider med kvinnan som dog. Efter det här hände tänker hon mer på säkerheten för kvinnor i Indien.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista