1 av 2
Queens Park Rangers mittfältare Joey Barton använde skosnörena redan i lördagens match mot Birmingham. Foto: Joey Barton / Twitter
2 av 2
Joey Barton, Prideflagga och Emma Green Tregaros regnbågsnaglar vid friidrotts-VM 2013 i Moskva. Foto: Gerard Julien, Raul Arboleda, Erik Mårtensson/Scanpix Montage: Sveriges Radio

Efter regnbågsnaglar kommer regnbågssnören

Regnbågsnaglar blir nu regnbågsskosnören. Det är fotbollsproffsen i England och Skottland som har bjudits in till en kampanj mot homofobi.

Spelarna har fått de flerfärgade skosnörena skickade till sig och de ombeds att ha de på fotbollsskorna i matcherna till helgen, skriver Daily Mail.

– Genom att bära skosnörena stödjer man homosexuella spelare och tar fotbollen in i 2000-talet, säger Laura Doughty, vd för företaget Stonewall som arbetar för homosexuellas rättigheter.

Under VM i friidrott bar höjdhopparen Emma Green Tregaro regnbågsfärgade naglar som protest mot de ryska antigaylagarna.

Queens Park Rangers mittfältare Joey Barton använde skosnörena redan i lördagens match mot Birmingham (1-0).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista