Foto: Arash Mokhtari/Sveriges Radio

Läs chatten med porrstjärnan Puma Swede

I dag gästade svenska porrstjärnan Puma Swede P3 Nyheter med Kazmierska. Efteråt kunde lyssnare chatta med henne om hennes jobb. Nu kan du läsa chatten här!

Arash Mokhtari: Hej och välkomna till den här chatten. Med oss har vi Johanna Jussinniemi, mer känd som porrskådespelaren Puma Swede som kommer svara på era frågor om porrbranschen.

13:59, 17 September 2013

VD: Hur vanligt är det med olika könssjukdomar i porrbranschen? Har alla haft eller har könssjukdomar?

Puma Swede: Det finns och det finns alltid risk för det, men jag skulle säga att chansen att du drar på dig nåt är större efter ett par engångsligg efter krogen :) Vi testar oss trots allt varannan vecka...

14:02, 17 September 2013

J: Hur fungerar personliga relationer? Tänker mig att det finns mycket risk för svartsjuka?

Puma Swede: Det krävs en stark och självsäker person för att kunna vara tillsammans med någon som jobbar med sex. Det finns såklart risk för svartsjuka, men det finns även fungerande relationer :)

14:03, 17 September 2013

Lisan: Hej. Hur länge kan man hålla på som kvinnlig porrskådis? Ökar riskerna med könssjukdomar ju längre man jobbar?

Puma Swede: Idag är MILF en väldigt populär kategori och jag har många kollegor som är från 46 - 50 som är på toppen av sin karriär just nu och de efterfrågas konstant. Risken för sjukdomar finns alltid och det är klart det är en större chans om du är i branchen i 15 år eller endast i 6 månader...

14:06, 17 September 2013

Jennifer: Vad är det bästa med ditt jobb?

Puma Swede: Jag gillar friheten att det inte är ett 8-5 jobb. Eftersom jag gillar sex så är det även toppen att få jobba med något man gillar :)

14:07, 17 September 2013

Mats: Att man änvänder kondom är väl jättebra vid samlagen men hur blir det då med dom här väldigt populära scenerna med munsprut och sk swallows?

Puma Swede: Bra fråga. Som jag nämde i programmet flyttar många bolag nu sina produktioner till Las Vegas för att kringgå denna kondom lag. Så fragan är hur stor påverkan denna lag kommer få. Det diskuterades t o m att oralsex skulle genomföras med en form av munskydd. Känns ju inte som det skulle bli en stor säljare. Jag antar att vi får vänta och se...

14:12, 17 September 2013

Aaron: Hur funkar det egentligen? Har alla managers eller jobbar skådisar själva med att kontakta olika porrfilmsföretag?

Puma Swede: Både och. Man är med i en agentur och man kan även boka sina egna jobb. Man väljer sälv :)

14:13, 17 September 2013

oscar: Hur ser du på att jobba inom porrindustrin? Helt vanligt jobb? Hobby med pengar? Annat? Hur påbörjar man sin karriär?

Puma Swede: För mig är det ett jobb som jag trivs med och som är välbetalt :) Hobb´-sex har jag hemma privat :) Hur du börjar din karriär får du läsa om i min bok :)

14:15, 17 September 2013

Suss: Hej, tänker du skriva nån mer bok? Jag har läst den första och tycker den är störtskön.

Puma Swede: Kul att du gillade den. Hoppas nog få till en till bok :)

14:15, 17 September 2013

Tove: Hej! Hur kom det sig att du började att jobba med porr? Jag tänkte mest på att du har kommit så långt i din karriär, hur började den och hur utvecklades den till där du är nu. Ha det bäst kram

Puma Swede: Hej hej :) Long story. Läs boken där hela historien finns med :) Men i korta drag gick det från glamor modell i sverige till USA och sen vart det porr i små steg tills där jag är nu :) Ha det bästast själv :)

14:17, 17 September 2013

J: Hur har din familj och nära reagerat? Det är ju tokigt bra att du trivs med ditt jobb, men det är ju en smula...kontroversiellt?

Puma Swede: Så klart hade det vart lättare om jag meddelat att jag blivit lärare. Men vi har pratat om det och de har accepterat mitt val. Min familj är väldigt fantastisk :)

14:18, 17 September 2013

Christofer: Hej! Jag har en god vän som ser väldigt negativt på porrbranchen och vi diskuterar ibland om det. Nu har jag dock chansen att få höra det direkt från en som jobbar inom det. Hur trivs du med att jobba med porr/sex? Varför har du valt det? Beroende på tidigare svar: ser det ungefär likadant ut bland dina kollegor? Hur ser du på diskussionen om objektifieringen av kvinnor? Är genuiint intresserad av ämnet och mycket tacksam för svar!

Puma Swede: Skulle aldrig jobba inom porr om jag inte trivdes med det eller var bekväm med det. Det skulle märkas i filmerna. Jag har valt yrket för att det passar mig perfekt. Det är inte för alla och jag kommer aldrig lyckas övertyga alla om att jag faktiskt trivs med mitt jobb. Jag tycker det är bullshit med att det skulle vara objektifiering av kvinnan. Jag trivs med att jag kan hjälpa folk med deras kåthet hahaaa :)

14:23, 17 September 2013

Carmelo7: Tycker du att du har friheten att välja bort saker som känns förnedrande? Eller pushar typ regissören på saker som han vill att du ska göra?

Puma Swede: Jag bestämmer själv vad jag vill göra eller inte vill göra. Min agentur har även alla uppgifter på vad jag ställer upp på eller inte är OK med :)

14:25, 17 September 2013

Robobob: Hur reagerar folk du träffar när du säger att du är porrskådis?

Puma Swede: Många är väldigt nyfikna. Sen finns de de som tycker det är jätte coolt och andra som inte tycker det är OK... Man kan inte behaga alla :)

14:26, 17 September 2013

Johanna: Vad skulle du råda en nykomling i ditt yrke? Do's and dont's?

Puma Swede: För att hinna med att svara på så många frågor som möijligt så rekommenderar jag dig att läsa min bok där do's and don'ts finns med :)

14:27, 17 September 2013

Josefin: Om du skulle be att få ha kondom under inspelningen, är det okej eller hur är attityderna till kondom?

Puma Swede: Det finns vissa som är 'condom-only performers' och de kanske får färre jobb eftersom de flesta dock inte vill ha med kondomer i sina filmer.

14:29, 17 September 2013

Isa: Om du skulle byta karriär, vad skulle du då byta till?

Puma Swede: Hmm, är pensionär ett yrke ;) Skulle nog väla något där jag får resa eftersom jag gillar det :)

14:30, 17 September 2013

Haics: Vad händer om du skadar dig på jobbet eller blir sjuk? Finns det ett fackförbund för porrskådisar??

Puma Swede: Nej, det finns inget fackförbund och man får ingen sjukpenning. Gäller att ha lite sparat om du nu behöver ta lite ledigt :)

14:32, 17 September 2013

Mange: Påverkas det privata sexlivet positivt eller negativt av att man jobbar med sex? Kanske inte så sugen efter en lång dag med massa sex? Har kompisar som är yrkesmusiker som säger att en del av den spontana musikglädjen försvann när det blev ett yrke, typ.

Puma Swede: Jag tycker inte mitt sexliv påverkats negativt. Visst kan jag vara trött efter en lång dag på jobbet som vem som helst. Men det är trots allt skillnad på sex på jobbet och privat. Hemma bestämmer jag själv hur jag vill utöva mitt sexande och behöver inte ta hänsyn till nå kameror, ljus eller bränna av 10 olika ställningar :)

14:35, 17 September 2013

Isabell: Finns det en stor rädsla i branschen för att bli smittad av HIV?

Puma Swede: I och med de senaste fallen så har nog en större medvetenhet skapats hos alla. Man får sig en tankeställare...

14:36, 17 September 2013

Arash Mokhtari: Roligt att vi har fått in så många frågor. Vi fortsätter chatten till 14.45, sen måste tyvärr Johanna åka från Radiohuset.

14:36, 17 September 2013

Fritte: I bögporren är det ju snarare standard med kondom, och det används och klipps på sätt som inte gör att det blir störande pauser. Diskuteras den jämförelsen inom branchen? Vad är det som gör att det funkar där och inte i heteroporr?

Puma Swede: Jag vet faktiskt inte varör det fungerar inom bögporr och inte inom hetero porr. Har inget bra svar på det. Som jag nämde så kanske det är en gammal myt som lever kvar att folk inte skulle köpa filmer där kondomer används....

14:37, 17 September 2013

Da Sweeedee Fan: Vad fick dig att bli porrskådis?

Puma Swede: Jag gled väl in i det från att ha vart glamor modell först. Sen visade det sig att det var ett perfekt yrke för mig så jag fortsatte :)

14:39, 17 September 2013

Anonym: Hej Puma. Vilken är den jobbigaste scenen du har gjort? Gillar verkligen porrstjärnor hardcorescenerna där det ingår strypningar, slag och all annan förnedring ?

Puma Swede: Tycker inte jag vart med om någon jobbig scen. Jobbigast är om det är långa väntetider tycker jag personligen :) För analsex scener krävs även en delö förberedelser för såsom att inte trycka i sig en böntallrik precis innan så ibland slår hungern till då :)

14:41, 17 September 2013

Arash Mokhtari: Vi hinner med en fråga till.

14:42, 17 September 2013

Danne: Hur skulle du reagera om ditt barn berättar att hen ska göra en porrfilm?

Puma Swede: Svårt att svara på. Jag tror dock att eftersom jag själv har positiva erfarenheter från det så skulle jag upplysa om riskerna/nackdelarna och så är det upp till hen att bestämma själv. Det är vad jag tror jag skulle göra i vart fall :)

14:43, 17 September 2013

Arash Mokhtari: Vi tackar Johanna Jussinniemi/Puma Swede för att hon tog sig tid att komma hit och chatta. Vi hann tyvärr inte med alla frågor, men tack alla som ställt frågor.

14:43, 17 September 2013

Puma Swede: Tack så jättemycket för alla frågor :) Kom ihåg, dra på kondomen :) Puss & Kram Puman

14:44, 17 September 2013

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".