Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Lista: Här är USA:s rikaste personer

Microsoftgrundaren Bill Gates är fortfarande USA:s rikaste person, enligt magasinet Forbes som idag släppte årets lista.

Bill Gates hoppade av Harvad university för att starta eget och kom tillbaka först 33 år senare för att få en hedersexamen. I drygt två decennier har han varit en av världens rikaste personer. Nu har han en förmögenhet på över 468 miljarder kronor.

Christy Walton, med kopplingar till affärskedjan Walmart, kommer på sjätte plats över USA:s rikaste, och är även världens rikaste kvinna. Hon är god för över 230 miljarder kronor.

29-åriga Dustin Moskovitz är USA:s yngsta miljardär. Han är en av hjärnorna bakom Facebook och före detta rumskamrat till Mark Zuckerberg. Dustin Moskovitz delar Bill Gates givmilda attityd och har skänkt delar av sin 34 miljarder stora förmögenhet till bland annat malariautrotning. Den jordnära miljardären sägs också cykla till jobbet och flyga kommersiellt.

Topp 10 rikast i USA

I miljarder dollar.

  1. Bill Gates: 72
  2. Warren Buffett: 58.5
  3. Larry Ellison: 41
  4. Charles Koch: 36
  5. David Koch: 36
  6. Christy Walton med familj: 35.4
  7. Jim Walton: 33.8
  8. Alice Walton: 33.5
  9. S. Robson Walton: 33.3
  10. Michael Bloomberg: 31

Källa: Forbes via Ap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista