Kristian Gidlund blev 29 år. Foto: Leo Sellén/Scanpix

"Kristian var en poet"

5:24 min

Kristian Gidlund har med sin öppenhet om livet som cancersjuk berört många. Igår tog sjukdomen hans liv och i dagens P3 Nyheter med Kazmierska pratar Julia Mjörnstedt, Ung Cancer, och Carl Norén, bandmedlem i Sugarplum Fairy, om Gidlund som vän och om hans betydelse för andra som drabbats av en dödlig sjukdom.

Carl Norén, vän och bandmedlem,  berättade för Natalia Kazmierska om sin vän Kristian:        

- Vi växte upp ihop och när vi cyklade mot skolan som små cyklade vi också mot stora drömmar. Vi såg aldrig några gränser vad vi kunde göra. Han var bra på att ta sig någonstans och han var noga med att göra fina saker. Att lära sig och lyssna på andra för att till slut kunna bidra med något fint till världen.

- Kristian har alltid varit otroligt modig. Alltid försvarat folk i utsatta situationer. Ett civilkurage som gjorde att han aldrig flydde, han gav sig alltid in och försvarade folk mot mobbare och annat sånt.

- Att blogga var naturligt för honom som skribent. Hans sätt att berätta var genom bloggen och han ville gärna dela sin historia, och sitt lidande, med nära och kära genom bloggen. Och han ville också se till att göra ett bra avslut, att han skulle lämna oss på ett bra sätt. Kristian var verkligen en poet och han var nog införstådd med hur viktig han var för andra människor.

- Jag kommer att minnas Kristian som världens bästa människa. En person som skrattade, som var otroligt varm, någon man kunde prata med om djupa saker. Varje gång solen går ner kommer jag att tänka på honom. Det var sådan han var, varm och vacker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista