Christer Lundberg och Morgan Larsson i studion. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio.

Christer i P3 läggs ner

1:07 min

Radiosuccén Christer i P3 läggs ner efter elva år. Programledarna Christer Lundberg och Morgan Larsson ska istället göra ett nytt aktualitetsprogram.

En januaridag 2003 hördes Christer i P3 för första gången. Succén var ett faktum. Hundratusentals lyssnar varje dag. Men drygt 3000 sändningar senare är det slut. Vid årsskiftet läggs programmet ner.

– Det känns omskakande. Jag har svårt att ta in det, sa programledaren Morgan Larsson när nyheten avslöjades i direktsändning under tisdagseftermiddagen.

Han lyfte fram lyssnarkontakten som "en sorts relation". Och fick medhåll av programledarkollegan Christer Lundberg.

– Utan er som lyssnar så hade det här inte gått. Ett stort tack. En och annan känner säkert att det är väl på tiden att man lägger ner Christer. Men till er som gillar oss så vill jag bara säga, vi har tre goa månader kvar.

P3-ledningen motiverar beslutet så här:
– Vi ser ju att P3 är en kanal som ständigt förändras och som ständigt måste hitta på nya saker, säger kanalansvarige Tomas Granryd.

Men Christer och Morgan försvinner inte ur radion. I mars nästa år är det dags för Christer och Morgans nya program, ett aktualitetsprogram, i P3. Det ska sändas på vardagar mellan 17-18.

– Vi är inte säkra på vad aktualiteter betyder. Men vi hoppas hinna ta reda på det tills vi startar. Nu hoppas vi att lyssnarna har lust att följa med oss på nya äventyr, säger Christer Lundberg.

2011 vann Christer Stora Radiopriset som ”Årets underhållning” och 2012 blev Christer utsedd till Årets manliga programledare på Radiogalan. I programmet hörs även Hanna Andersson och Rasmus Persson.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista