Elin Jonssons illustrationer blev snackis i USA

5:17 min

Elin Jonsson blev känd över en natt när hennes illustrationer av karaktärer från Game of Thrones publicerades i en amerikansk nättidning. Idag gästar hon P3 Nyheter med Kazmierska.

Elin Jonssons teckningar dök igår upp på den stora amerikanska nättidningen The Huffington Post. De föreställer den amerikanska fantasyseriens största kvinnliga karaktärerna och nu är den svenska illustratören en het potatis bland seriens fans.

Elin är uppvuxen i Burträsk men bor nu i Göteborg. Idag gästar hon P3 Nyheter med Kazmierska för att berätta om illustrationernas väg från Göteborg till USA.

-- Det är sällan man ser kvinnor lyftas fram i fantasyserier så när jag fick tipset om att göra illustrationer på karaktärerna från Game of Thrones så kändes det spännande. Att de sen dök upp på Huffington Post känns ju otroligt och jag satt och tittade på artikeln hela natten när den dök upp, säger Elin Johansson.

Och även om hon tycker att uppmärksamheten kring illustrationerna av Game of Thrones känns fantastiskt vill Elin inte bara bli känd för just det temat.

– Jag vill gärna att folk ser andra saker som jag gjort nu när jag väl har ögonen på mig. Jag vill inte bli en ”one trick pony” även om det som händer nu så klart är hur kul som helst, säger Elin Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista