Rijal Mbamba. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Rijal Mbamba är din ambassadör i Musikhjälpen

6:41 min

Nu drar Rijal Mbamba igång arbetet genom att peppa Sveriges skolklasser att starta egna initiativ för Musikhjälpens insamling.

Rijal Mbamba ersätter med andra ord PP3:s Linnea Wikblad som höll ordning på alla initiativ under förra årets Musikhjälpen. Under sändningsveckan kommer han att ha sin egen plats i glasburen på Gustaf Adolfs torg i Göteborg, jämte de tre ännu hemliga programledarna.

Med hjälp av artister och kända personer som gästar glasburen siktar Rijal Mbamba på att inspirera svenska folket till stordåd. Målet i år är att slå rekord i antal engagemang.

– Engagemanget är det viktigaste i Musikhjälpen. Jag tror starkt på att om vi kollektivt fokuserar och engagerar oss så kommer vi att slå rekord utan tvekan, säger Rijal Mbamba.

Rijal Mbamba

Har varit programledare i Sveriges Radios unga Malmö-kanal Din Gata 100,6 i två år fram tills i somras, då han gjorde tv-debut som programledare för Sommarlov i SVT. Han är född och uppvuxen i Helsingborg, är tvåfaldig svensk mästare i poetry slam och en del av soul- och hiphopgruppen S.T.I.C.S.

Om Musikhjälpen 2013

Den sjätte upplagan av Musikhjälpen äger rum 9-15 december i Göteborg. Genom att engagera lyssnare och tittare samlar man in pengar under parollen "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet".

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3, Din gata, Metropol, SVT Play och stora delar också i SVT:s tv-rutor.

Läs mer hos Musikhjälpen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista