Polis och studenter drabbade samman i Bulgarien

4:11 min

Med krav om regeringens avgång protesterar just nu tusentals studenter i Bulgarien. I dag ledde protesterna till sammandrabbningar med polis utanför parlamentet i Sofia.

Sedan två veckor tillbaka prostester tusentals studenter och universitetsbyggnader i staden Sofia har ockuperats. Studenterna kräver att regeringen ska avgå men våldsamma sammanstötningar har inträffat mellan studenter och förespråkare för den sittande regeringen. Bakgrunden till protesterna säger studenterna själva är missnöje med regeringen, som de ser som korrumperad. Tidigare i år tvingades den förra regeringen att avgå och den nuvarande regeringen, under premiärminister Plamen Oresharski, har bara suttit vid makten i 9 månader.

Yordan är en av studenterna som protesterar. När P3 Nyheter med Kazmierska får tag på honom på telefon befinner han sig utanför parlamentsbyggnaden i Sofia, dit studenterna har marcherat för att försöka spärra av byggnaden och hindra politikerna att passera.

– Just nu är det fullt bråk och kaos här. Polisen försöker stoppa oss från att demonstrera. Men vi ger inte upp. Vi vill att regeringen ska förstå att vi inte accepterar deras korrupta ledarskap. Men regeringen låtas som om de inte hör vad vi säger. Och även om vi är trötta efter 150 dagars protester tänker vi inte ge upp förrän regeringen avgått, säger Yordan.