Foto: Aaron Favila/AP Photo/ TT

”Det var som om någon lyft upp hela byn och skakat om den”

6:35 min

Kimberly Dahlskog bor på ön Coron i provinsen Palawan och berättar för P3 Nyheter med Kazmierska om när vattnet öste in på hennes jobb.

– Jag var på jobbet när tyfonen nådde land. Tyfonen var liksom uppdelad i två delar där den första var ganska lugn men den andra innebar kaos. Plåttaket flög plötsligt av och vi tog skydd i ett rum medans väggarna skakade. Och där satt vi i typ en timme innan vi kunde gå vidare till en resort i närheten.

Kimberly berättar att det var kolsvart när hon kom ut och att det låg träd och saker överallt. Människor i byn försöker nu bygga upp sina hem igen och samtidigt att röja i det kaos som råder.

– Människor här mår förhållandevis bra och framför allt är alla som bor här väldigt positiva. Folk hjälps åt och försöker ta nya tag för att gå vidare. Och visst, jag skulle kunna åka hem och lämna det här kaoset. Men samtidigt känns det fel att lämna människor i allt elände så jag vill hellre stanna kvar här för att hjälpa till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista