Den japanska musikgruppen AKB 48 (nedre raden) är en av de populära grupper som fått sina autografer förfalskade av en liga som tjänat miljoner på att sälja falska autografer. På bilden syns också skådespelare och regissörer från Star Trek-filmer. Foto: Itsuo Inouye / TT.

Falska idolautografer gav miljoner

Affischerna med idolernas autografer sålde bra. Det var bara ett problem: autograferna var falska. Nu har den japanska ligan åkt fast.

Minst åtta kända grupper i Japan har drabbats av ligans framfart. Ett av dem är världens just nu mest säljande grupp, pojkbandet Arashi.

Men nu har polisen slagit till och gripit ligan som sålt falska idolautografer och andra prylar på nätauktioner, skriver Metro som citerar tidningen Japan Today.

Ligan består av en 51-årig man, hans ex-fru och hennes dotter. Enligt polisen i Tokyo har trion dragit in närmare 45 miljoner kronor på de falska föremålen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista