#häntpåkrogen - lyssnarberättelse

Lyssnare: Låg med panikångest i cell i sex timmar utan hjälp

En lyssnare berättar att hen och hens sambo blev instängd i en cell i flera timmar - utan hjälp trots att hen fick panikångestattack. 

För några år sedan var jag och min sambo ute för att fira att vi hade skrivit på kontraktet till vårt hus.

Vi hade druckit lite men var dock ej för fulla, åkte till ett uteställe i Kalmar. Vi satt där och drack några öl. Sen skulle vi åka hem. Min sambo höll i min jacka och då kom vakten och sa till min sambo att jag måste ut därifrån för jag var för full.

Jag var ganska onykter men vi var på väg därifrån. Min sambo sa detta till vakten. Att vi var på väg ut. Jag gick på toaletten och när jag kom tillbaka hängde min sambo vid dörren, sedan handlöst blev kastat ut från tredje trappsteget och trillade och slog i huvudet i gatan. Han reste sig och jag sprang ner för att hjälpa honom. Då halkade jag på gatan för det var isigt.

Vakten resonerade att eftersom min sambo reste sig så fort, så var han drogpåverkad. De satte handbojor på honom och tryckte ner honom i marken. Jag blev arg och sprang fram och sparkade vakten på benet och försökte hjälpa min sambo eftersom han slagit i huvudet, varpå jag blev nerputtad.

Polisen kom. Jag sa till polisen att jag har asperger och inte klarar av att bli fasthållen, om de kan släppa taget lite eftersom jag fick panik. Då sa polisen att jag kan bete mig normalt trots att jag har asperger.

Vi blir körda till varsin cell. Eftersom vakten anmält oss för narkotikapåverkan var jag tvungen att klä av mig naken och kissa framför polisen, sen blev vi instängda i varsin cell.

Jag fick panikångest och låg där i sex timmar. Jag fick ingen hjälp därinne. Hamnade i psykostillstånd som varade i flera veckor. En hemsk upplevelse.