Markus: Vakten knäade min kompis när han låg ner

Lyssnaren Markus berättar om en klubbkväll som började bra - men slutade med bråk och misshandel.

För tre, fyra år sedan. Jag och två nära vänner var ute i Malmö för att fira något (kommer ej ihåg vad). Vi körde en lugn kväll med lite öl och drinkar, men framåt småtimmarna hamnade vi på en klubb.

Vi hade en mycket trevlig kväll med mycket skratt. När vi stod i rökrutan så kom en tjej fram till min kompis och raggade. Han var singel vid tillfället och uppskattade uppmärksamheten. Han pratade med tjejen, de skrattade och hade roligt, han bjöd på öl.

När tjejens kille fick syn på detta gick han till vakterna och påstod att min kompis varit våldsam och tafsat på tjejen och att tjejen var ledsen över detta. Jag var med hela tiden och inget av vad killen sa stämde.

Min kompis blev nedbrottad av fyra vakter, en av vakterna knäade min kompis vid njurarna två gånger när han låg ner. De fyra vakterna bar ut honom i armar och ben genom hela klubblokalen. Vi två som försökte skydda min kompis blev hotade med samma behandling och fyllecell om vi inte backade.

Vakterna dolde sina vaktbrickor och for in bakom kulisserna. När vi kontaktade polisen bad de oss skriva upp bricknummer och åka hem och lägga oss, och att vakterna oftast har och får rätt i sådana situationer.