#häntpåkrogen - lyssnarberättelse

Lyssnare berättar: "Vill du ha hjälp får du ringa polisen"

En lyssnare berättar om en gång då hen blev misshandlad på krogen. Vakterna såg vad som hände, men gjorde inget.

Jag och mina vänner var ut på krogen för drygt två månader sedan. I vanlig ordning så kom vi överens om att gå till en krog mitt i Uppsala stad. Efter vidare förfriskningar och in på nattens småtimmar så bestämmer vi oss för att röra oss vidare till något mer fartfyllt ställe.

Mina vänner reser sig upp och går, och jag stannar några extra minuter för att hinna dricka upp min dricka och därefter styr jag stegen mot utgången på krogen. Varpå jag ser en kille som går emot mig från sidan av rummet och medvetet går in i min axel. Jag ifrågasätter såklart beteendet och varför han skulle göra något sådant. Två av hans vänner dyker upp direkt när de ser att jag reagerade på knuffen och är mycket aggressiva. 

De tre står med ryggen mot utgången där jag över deras axlar kan se att ordningsvakten står och tittar på vad som håller på att ske. 

Jag ber en av de två killarna som kommit fram efter knuffen att ta det lite lugnt och bad dem att gå undan lite. Detta så att jag och kille numer ett kan prata ostört och lösa det problem som tydligen har uppstått. Jag ser att vakten, som inte står mer än 7-8 meter bort, fortfarande tittar, vilket gör mig lite tryggare i situationen.

Innan jag hinner säga något mer får jag ta emot tre knytnävsslag i ansiktet. Jag försöker givetvis skydda mig med mina armar som jag täcker över ansiktet. När jag tittar upp igen ser jag grabbarna springa iväg från platsen mot dörren på krogen, vakten släpper dem förbi dem som om inget har hänt.

Blödande ur näsa och läpp går jag fram till vakten vädjande frågar varför han inte kom till kom till min hjälp och varför han framförallt inte stoppade förövarna när det sedan flydde. 

Jag får då till svar "Min uppgift är inte gripa personer. Vill du ha hjälp får du ringa polisen."