Jonas Ljungberg från Mikael Ljungbergs minnesfond, och stuntgänget Rackartygarna ska uppträda innan de börjar gå mot Liseberg. Foto: Jesper Cederberg/Sveriges Radio

Världsrekordförsök i Luciatågande

I dag är det världsrekordförsök i Göteborg. Det handlar om att försöka få så många som möjligt att tåga med ljus i hand från Götaplatsen till Liseberg. 

– Göteborgare är bra så fruktansvärt bra på det mesta så varför ska vi inte vara världsmästare i Luciatåg, säger Jonas Ljungberg från Mikael Ljungbergs Minnesfond, som tillsammans med bland andra BRIS, Barnens rätt i samhället står bakom initiativet. 

Vad behövs för att det ska bli ett rekord?

– 3690 personer, och det rekordet är från 2011 och det Jakarta som har. Vi gjorde ett försök förra året och då hade vi en mycket mycket kortare startsträcka än vad vi har i dag. Då fick vi 1300, min magkänsla är att vi klarar av det här i dag. Så det gäller väl bara att alla göteborgare känner: Nu ska vi bli bäst i världen, säger Jonas Ljungberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista