1 av 3
2 av 3
3 av 3

Slogs medvetslös efter våldsam krasch

0:31 min

Säsongen kan vara över för den österrikiske backhopparen Thomas Morgenstern. 27-åringen föll illa under träningen i skidflygningsbacken i Kulm på fredagen och fick föras till sjukhus.

Morgenstern slogs medvetslös när han landade på ryggen, men var talbar en kort stund därefter.

Det var andra gången på en månad som Morgenstern faller under backhoppning. I Titisee-Neustadt den 15 december slogs han medvetslös och bröt ett finger.

I förra veckan slutade den trefaldige OS-guldmedaljören tvåa i den tysk-österrikiska backhopparveckan efter landsmannen Thomas Diethart.

Morgenstern ska enligt österrikisk press ha återfått medvetet och talat innan han fördes till sjukhus i ambulans. Det är fortsatt oklart hur allvarligt skadad OS-hoppet är.

– Det blev ett dramatiskt fall. Han hoppade helhjärtat och kom lite i obalans i början av hoppet. När du satsar som han gör är du väldigt sårbar i 100 kilometer i timmen, säger Norges sportchef Clas Brede Bråthen till NRK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista