Bernadita Núñes, verksamhetsledare på Terrafem, är chockad över politikernas svek. FOTO:Palmira Koukkari Mbenga/P3 Nyheter

Terrafem får inte utlovade pengar

Pengarna tog slut för kvinnojouren, så de skrev en debattartikel och blev bönhörda. De skulle få mer pengar. Men politikerna bröt sitt löfte. 

Kvinnojouren Terrafems skyddade boenden är återigen hotade. Terrafem riktar sig särskilt till kvinnor med utländsk härkomst och erbjuder stöd på 50 olika språk. I slutet på förra året gjordes ett upprop för att organisationens skyddade boenden var hotade. Kommunerna ville inte betala för boendena eftersom de riktar sig till kvinnor från hela landet. Regeringen svarade och lovade mer statligt stöd för 2014.

– Vi är chockade. När ministrarna skrev att de skulle ge oss dubbelt så mycket pengar. Det är klart att vi blev förvånade när de inte gav oss några extra medel alls, säger Bernadita Núñes är verksamhetsledare på Terrafem.

Men så blev det inte. Socialstyrelsen, som fördelar pengarna, tycker att boendena är kommunens ansvar. Trots att de i oktober meddelade Terrafem att de inte såg några hinder för mer pengar har de nu ändrat sig och Terrafem står utan pengar.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista